karezistudies.com

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Για ποιον λόγο λοιπόν ένας ξένος να μάθει είτε νέα είτε αρχαία ελληνικά ; 

Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ


Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας μέσα από ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών /ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων

Διαβάστε Περισσότερα...

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Η ελληνική γλώσσα είναι μία από τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. 

Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΒΑΛΑ


Είναι πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και γεωγραφικά βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία. 

Διαβάστε Περισσότερα...

ΝΕΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόγραμμα KareziStudies 2015 Πρόγραμμα KareziStudies 2015 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ενήλικες   ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ Η KareziStudies Greek 4 A... More detail
Οι Εγγραφές Ξεκινησαν!!! Οι Εγγραφές Ξεκινησαν!!! Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε παιδιά από ηλικίας 10  έως 16 χρονών...   More detail
Πασχαλινά Προγράμματα: ΚΑΒΑΛΑ -ΦΙΛΙΠΠΟΙ- ΑΜΦΙΠΟΛΗ Πασχαλινά Προγράμματα: ΚΑΒΑΛΑ -ΦΙΛΙΠΠΟΙ- ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΛΥΔΙΑ –ΑΜΦΙΠΟΛΗ  Πασχαλινά Προγράμματα Εκμάθησης Ελληνικών για Ενήλικες Η KareziStudies διο... More detail

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνικην

Η δωδεκαετής διδασκαλία της αρχαίας και νέα ελληνικής και η καθημερινή μου επαφή με τη γλώσσα και ως εκπαιδευτικός αλλά και ως μαθητευόμενη μ' έκανε μόλις να υποψιαστώ τον απύθμενο πλούτο της και την τεράστια αναμορφωτική δύναμη που έχει τόσο γλωσσικά όσο και πολιτισμικά. 

 

Η κρίση , η επονομαζόμενη οικονομική, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο και ίσως δείχνει ότι χρεοκοπήσαμε όχι τόσο οικονομικά όσο πνευματικά. Ίσως μια λύση στο διττό πρόβλημα θα ήταν η επανασύνδεση με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα μέσω της νέας ελληνικής γλώσσας. Η αναβίωση αξιών και αρετών όπως το «μέτρο», ο «ανθρωπισμός»,  ο «σεβασμός», η «αλληλεγγύη», ο «αλτρουισμός», η «ισότητα», η «φιλομάθεια» κ.α. είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. 

Σκεπτόμενη όλα αυτά καθώς και το διαρκές ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας για την ελληνική κουλτούρα θεώρησα αναγκαία τη διάδοσή της κυρίως στα νεαρά άτομα, που ακόμα είναι δεκτικά σε αγνές , καθαρές και υψηλές ιδέες , όπως αυτές που υπάρχουν στα σπλάχνα του κλασσικού κόσμου. Η KareziStudies- Greek 4 all  έχει ακριβώς αυτόν το σκοπό .

Για πρώτη φορά η KareziStudies- Greek 4 all  σε συνεργασία με το pitsas camp δίνει τη δυνατότητα σε νέους ( ηλικίας 10-16 ετών ) Έλληνες του εξωτερικού αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον ελληνικό πολιτισμό, να έρθουν σε επαφή με  την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα κάνοντας ταυτόχρονα διακοπές στην Θάσο , ένα μοναδικό νησί του Β. Αιγαίου . Οι κατασκηνωτές μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα ελληνικών από την καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας και ιδρυτή της KareziStudies-Greek 4 all , Καρέζη Κωνσταντίνα .Παράλληλα η καθημερινή και ολοήμερη επαφή τους με ‘Ελληνες τους βοηθά στην πρακτική εξάσκηση τους . Στα πλαίσια της διαμονής τους θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη , σε αρχαιολογικούς χώρους και γενικά σ ό,τι έχει εθνικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και  η γνώση της ελληνικής κουζίνας θα είναι από τις καθημερινές δραστηριότητες. Ο ελληνικός ήλιος, η θάλασσα του Αιγαίου το φυσικό τοπίο της Μεσογείου και η ελληνική φιλοξενία συνθέτουν το ιδανικό διδασκαλείο.

 Αλλά και για  όσους είναι 18 και άνω υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Καβάλας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσο νεότεροι είστε όταν ξεκινάτε να μάθετε μια γλώσσα τόσο το καλύτερο. Εκθέτοντας το παιδί σας σε μια νέα γλώσσα και σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο μπορεί να προκαλέσετε το ενδιαφέρον του. Οι μαθητές θα μάθουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες που θα αποδειχθούν χρήσιμες για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό στοιχείο , την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

Η KareziStudies - Greek 4 all αναλαμβάνει να οργανώσει για σας ένα  δεκαπενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών συνδυάζοντας μοναδικές διακοπές στην Ελλάδα. 

Ένα μοναδικό καλοκαίρι σε περιμένει στην Ελλάδα…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του karezistudies.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας...

  • Τηλ.: +6976008649

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ακολουθήστε μας και κρατήστε επαφή μαζί μας

Copyright © 2014 www.karezistudies.com. Κατασκευή και Φιλοξενία ιστοσελίδας απο webd.gr.